teknolojiuzmani
FD Üye
Et Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 6 dilim dana ince et (her biri 180-200 gram olmalı)
- 6-7 salatalık turşusu
- 1 adet kırmızı biber
- 5 çay kaşığı hardal
- 60g tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 100-150 gram ortası un
- 3 adet soğan
- 1 adet pırasa
- 4 adet havuç
- 1/4 (çeyrek) kereviz kökü
- 3 kol kereviz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 200 ml üzüm suyu
- 400 ml su ve 2 çay kaşığı zerzevat suyu tozu
- 70 gram tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Et Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Dana etleri bir kesme tahtasının üzerine koyun ve et tokmağı ince ve eşit formda dövün.
- Artık her bir eti tuz ve karabiberle baharatlayın.
- Akabinde fırça yardımı ile hardal sürün.
- Üzerine biber-soğan karışımını ve turşusunu ek edin.
- Artık ruloların kenarlarını katlayın ve birinci parçayı ortasından biraz daha fazla katlayıp rulo yapın.
- Daha sonra açık tarafını katlayıp mutfak ipliği ile bağlayın.
- Her bir et rulo modülünü una bandırın.
- Fırını 160 derecede ısıt başlayın.
- Artık demirdöküm tencerede tereyağını ek edip orta ateşte eritin.
- Bağlanmış ve una bulanmış et rulo kesimleri her iki tarafını kısa kızartın ve çıkarın.
- Sosu için soğanı, zerzevatları, şekeri, salçayı ve baharatları dökme demir tencereye ek edip soteleyin.
- Kaynattıktan sonra zerzevat suyunu ekleyin.
- Son olarak kızartılmış tencereye ek edip 160 derece 120 dakika pişirin.
- Sosun hazırlanışı:Ruloları fırında pişdikden sonra döküm tencereden çıkarın.
- Sosu süzgeçten geçirin ve bir küçük tencere ek edip tekrar kaynatın. Gerekirse tekrar tuz ve karabiber ek edebilirsiniz.
- Sos sulu ise bir yemek kaşığı un ekleyip ve karıştırarak kaynatın. Helal beğenilen olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.