Et Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana bonfile (süt dana ya da düve tercih edin)
- 1 soğanın suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1,5 çay kaşığı karabiber (küçük çocuğu olanlar ölçüsü azaltabilir)
- 1 yemek kaşığı süt
- Minik yağ kesimleri
Et Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Marine materyalleri (Sarımsağı tüm atın. Sonra şişlere geçirirken çıkarın) ile irice doğranmış etleri karıştırın.
- Üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
- Sonraki gün şişlere ortalara minik yağ kesimleri ile dizin.
- Odun ateşinde alevsiz halde pişirin. Afiyet şifa olsun inşallah!.