elektronikci
FD Üye

Et Sote (Dana) Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram dana eti ( ben hașlayarak kullandım )
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet iri soğan
- 3 orta uzunluk domates
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Et Sote (Dana) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben sotelik doğradığım etleri 20 dk düdüklü de hașlayıp suyunu süzdüm.
- Etlerin kayış üzere olmasını istemedim zira eşim esasen eti zorla tüketiyor bu yüzden bu türlü yapmak zorunda kalıyorum.
- Biberleri ve soğanları dilediğimiz halde doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağını alıp soğanı ve biberleri soteleyelim.
- Daha sonra etleri de ek edip hepsi pembeleşene kadar orta atește kavuralım.
- Küp biçiminde doğradığımız domatesleri de ek edelim ve kısık ateşte domatesler pişene kadar soteleyelim.
- Ben pek sulu sevmediğim için domates piştikten sonra kapağını açarak suyunu çektiriyorum ve kendi yağıyla bırakıyorum.
- Ocaktan alacağımız vakit da ortalama yarımșar tatlı kaşığı kadar baharatlarımızı da ek edip 2 dk kadar kapağı kapalı olarak baharatlarımızın lezzetini salmasını bekliyorum. Sotemiz servise hazır afiyet olsun ????????.