Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Sote (Dana)

Et Sote (Dana)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
et-sote-dana.jpg

Et Sote (Dana) Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram dana eti ( ben hașlayarak kullandım )
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet iri soğan
  • 3 orta uzunluk domates
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Et Sote (Dana) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ben sotelik doğradığım etleri 20 dk düdüklü de hașlayıp suyunu süzdüm.
  2. Etlerin kayış üzere olmasını istemedim zira eşim esasen eti zorla tüketiyor bu yüzden bu türlü yapmak zorunda kalıyorum.
  3. Biberleri ve soğanları dilediğimiz halde doğrayalım.
  4. Tavaya zeytinyağını alıp soğanı ve biberleri soteleyelim.
  5. Daha sonra etleri de ek edip hepsi pembeleşene kadar orta atește kavuralım.
  6. Küp biçiminde doğradığımız domatesleri de ek edelim ve kısık ateşte domatesler pişene kadar soteleyelim.
  7. Ben pek sulu sevmediğim için domates piştikten sonra kapağını açarak suyunu çektiriyorum ve kendi yağıyla bırakıyorum.
  8. Ocaktan alacağımız vakit da ortalama yarımșar tatlı kaşığı kadar baharatlarımızı da ek edip 2 dk kadar kapağı kapalı olarak baharatlarımızın lezzetini salmasını bekliyorum. Sotemiz servise hazır afiyet olsun ????????.
Et Sote (Dana) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt