Et Sote (En Kolay En Lezzetli Yemek) Tanımı İçin Gereçler
2 kişilik bir tanımdır azaltıp çoğaltabilirsiniz
- 300 gram dana kuşbaşı
- 4 adet yeşil biber
- 2 tane orta uzunluk domates
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığından az salça
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pulbiber
- 1 su bardağına yakın su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Et Sote (En Kolay En Lezzetli Yemek) Tanımı Yapılışı
- Etimizi tencereye alalım ben düdüklüde yaptım süratli pişsin diye.
- Hiç su koymadan tencereye alıp kapağını kapatalım suyunu salıp çekene kadar pişsin.
- Arkasında suyunu çeken etimize sıvı yağımızı koyalım birkaç cins çevirip içine soğan biber ve sarımsağımızı atıp yeterlice yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
- Pişen yemeğimize minik minik doğranmış domateslerimizi koyalım.
- Birkaç cinste domateslerimizi çevirip içine salçamızı atalım ve tekrar karıştıralım.
- Baharatlarımızı atalım damak tadınıza nazaran ayarlayıp.
- İçine suyumuzu koyalım ve kapağını kapatıp etler güzelce yumuşayana kadar pişirelim. Çok nefis bir yemek bir o kadarda kolay bir yemek. Afiyet olsun ????