Et Sote Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana eti ( boyun kısmından )
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağına yakın su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Et Sote Tanımı Yapılışı
- Etinizi kasaptan alırken bütün kesim halinde alıp iki üç saat kadar buzlukta bekletin.
- Etiniz buzluyken kolay kolay incecik doğrayabilirsiniz.
- Doğramış olduğunuz etinizi oda sıcaklığında bekletin.
- Bu biçimde yaparsanız etiniz pişerken hem yumuşacık hem de daha kolay pişer.
- Bu ortada sebzelerinizi istediğiniz büyüklükte doğrayıp hazırlayın.
- Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
- Tavanızı ocağa alıp sıvı yağ ekleyip kızdırın etlerinizi ek edin ortada hafif karıştırarak zedelemeden kavurun.
- Üzerini kapatıp kısık ateşte etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirin.
- Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin.
- Akabinde doğramış olduğunuz soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçaları da ekleyin akabinde doğramış olduğunuz domatesi ve suyunu ek edin baharatları ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.