Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Sote

Et Sote
0
54

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
et-sote.jpg

Et Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram dana eti ( boyun kısmından )
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağına yakın su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Et Sote Tanımı Yapılışı

  1. Etinizi kasaptan alırken bütün kesim halinde alıp iki üç saat kadar buzlukta bekletin.
  2. Etiniz buzluyken kolay kolay incecik doğrayabilirsiniz.
  3. Doğramış olduğunuz etinizi oda sıcaklığında bekletin.
  4. Bu biçimde yaparsanız etiniz pişerken hem yumuşacık hem de daha kolay pişer.
  5. Bu ortada sebzelerinizi istediğiniz büyüklükte doğrayıp hazırlayın.
  6. Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
  7. Tavanızı ocağa alıp sıvı yağ ekleyip kızdırın etlerinizi ek edin ortada hafif karıştırarak zedelemeden kavurun.
  8. Üzerini kapatıp kısık ateşte etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirin.
  9. Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin.
  10. Akabinde doğramış olduğunuz soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  11. Salçaları da ekleyin akabinde doğramış olduğunuz domatesi ve suyunu ek edin baharatları ekleyip karıştırın.
  12. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun hanımlar ????.
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt