teknolojiuzmani
FD Üye
Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce etler düdüklü tencerede bir ölçü su ile haşlanır .
- Soğan küçük küçük doğranır biberler küçük küçük doğranır.
- Kırmızı biberde küçük küçük doğranır.
- Domateslerin kabukları soyulur onlarda küçük küçük doğranır.
- Uygun bir tavada biber ve soğanlar yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur.
- Tereyağı da ek edilir kavrulduktan sonra et eklenir.
- Bir yemek kaşığı salça koyulur hepsi birlikte harmanlanır.
- Domatesleri tuzu baharatları koyulur kapağı kapatılır.
- Domatesin suyu çekene kadar pişirilir. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.