Et Sulu Düğün Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo et suyu (Soğuk olacak evvelce hazırlanacak yahut buzluğunuzda hazır varsa)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
Et Sulu Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Daha evvelce hazırlanmış et suyumuzu derin bir tencereye alıyoruz doğranmış sarımsaklarımızıda içine atıyoruz.
- Et suyumuz soğumuş olması gerekiyor terbiyemizdeki yumurta ve yoğurt kesilmesin diye.
- Diğer yandan terbiyesi için tüm materyallerimizi küçük bir kapta karıştırıp, et suyumuzun içine ek ettikten sonra çorbamızı orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha karıştırıp blenderden geçiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Çorbamız servise hazır dilek ve isteğe nazaran üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirebilirsiniz. Afiyetler olsun.