
Et Suyuna Şehriyeli Etli Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 bardak haşlama suyu
- Bir ölçü haşlanmış et
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane rendelenmiş domates
- Sıvı sumak ekşisi yahut limon suyu
Et Suyuna Şehriyeli Etli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncesinde et haşlama yemeği yaptıysanız kalan suyunu ve az kalan etini değerlendirebileceğiniz hoş bir çorba olağanda daima tavuk suyu ile yaparız lakin bence bu türlü de çok hoş oldu.
- Haşlama suyumuzda tuz olduğu için çorbaya ekstra tuz atmıyoruz.
- Tencereye sıvı yağımızı alalım biraz ısınınca üzerine salçalarımızı ekleyip yeterlice kavuralım.
- Üzerine rendelediğimiz domatesimizi ekleyip biraz pişince et suyumuzu süzüp ekleyip üzerine şehriyemizi ve minik minik doğranmış haşlanmış etimizi de ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Şehriyeler yumuşayınca ocağın altını kapatabiliriz.
- Sıvı sumak ekşisi varsa üzerine isteğe bağlı olarak ekleyelim.
- Yüzüne nane yakmak isterseniz yağı çok çok az kullanın et suyu yağlı olduğu için çorba çok yağlı olabilir.