Et Suyunda Renkli Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 1 küçük kuru soğan
- 1 küçük kırmızı biber
- 1 küçük yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı et suyu
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı kare erişte
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıcak su
Et Suyunda Renkli Çorba Tanımı Yapılışı
- Yeşil mercimek yıkanıp yaklaşık 3-4 su bardağı sıcak suda 10 dk haşlanır.
- İçine erişte atılır ve 10 dk haşlanır et suyu da ek edilir.
- O sırada yağda kavrulan kuru soğan biberler ve salça çorbanın içine aktarılır.
- Haşlanmış nohut da eklenir tuz karabiber eklenir bu formda de 5 dk kaynatılır.Çorba koyu olduysa suyu az gelmiştir bir ölçü daha kaynamış su ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.