Et Tantuni (Özel Mariasyon Lokum Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yağsız ince kesim kuşbaşı et
- 1 adet soğan rendesi
- 4 adet sarımsak rendesi
- Tuz
- Az sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz köri baharat (ete inanılmaz yakışıyor)
- 1 yemek kaşığı salça (öğlen marine için hazırlayıp etimizi dolaba atalım en az 2 saat dinlenmeli)
- 4 adet kırmızı kapya biber
- 6 -7 adet yeşil biber
- 1 büyük soğan
- 1 paket hazır lavaş
- Maydanoz
- 3 adet domates
- 2 orta boy soğan
- Sumak
- Severseniz pulbiber vs ekleyebilirsiniz….
Et Tantuni (Özel Mariasyon Lokum Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti yıkayıp bir kapta tüm marine malzemeleri ekleyin.
- En az iki saat eti buzdolabında dinlendirin.
- Bu sürede kapya biber çarliston biber ve soğanı yıkayıp doğrayın.
- Dolapta bekleyen eti sosuyla birlikte pişirme kabına alın.
- Kaynamaya başlayınca ağzını kapatıp 1 saat kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen eti bir kaba alıp doğradığımız sebzeleri ayni kaba az sıvıyağ ekleyerek alın.
- Tuzunu ayarlayıp kızartın.
- Kızaran sebzelere eti de ilave ederek karıştırın.
- Tantunimiz hazır.
- Servis için sumak ve soğanlı karışım hazırladım.Domates dilimledim.Maydanoz kullandım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.