nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Et yumurta ve kurubaklagil grubu vücudumuz için önemi nedir
Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek, ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu besinler bu grupta yer alır Bu besinler protein, mineral, vitamin, yağ ve karbonhidrat içerir Et, yumurta ve kurubaklagil grubundan günde iki porsiyon alınmalıdır
Bu besinlerin her gün tüketilmesi gereken miktarları şöyledir:
Et, tavuk, balık vb 5060 g (iki ızgara köfte kadar)
Kuru baklagiller 90 g (bir akarsu bardağının alabileceği değin)
Yumurta haftada üçdört adet
Vücudumuz İçin Önemi
Büyümeyi ve gelişmeyi sağlar
Hücrelerimizin yenilenmesini ve dokularımızın onarımını sağlar
Kan yapımında görevli önemli besin içeriklerini sağlar
Sinir ve sindirim sistemlerimiz ile derimizin sağlığında tahsis bölge beslenme içerikleri en fazla bu grupta bulunur
Hastalıklara karşısında direncimizi artıran gıda içeriklerini sağlar
Özellikle protein ihtiyacının arttığı bebeklik ve çocukluk dönemlerinde, bu gruptaki besin içeriklerinin alınması önemlidir *
Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek, ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu besinler bu grupta yer alır Bu besinler protein, mineral, vitamin, yağ ve karbonhidrat içerir Et, yumurta ve kurubaklagil grubundan günde iki porsiyon alınmalıdır
Bu besinlerin her gün tüketilmesi gereken miktarları şöyledir:
Et, tavuk, balık vb 5060 g (iki ızgara köfte kadar)
Kuru baklagiller 90 g (bir akarsu bardağının alabileceği değin)
Yumurta haftada üçdört adet
Vücudumuz İçin Önemi
Büyümeyi ve gelişmeyi sağlar
Hücrelerimizin yenilenmesini ve dokularımızın onarımını sağlar
Kan yapımında görevli önemli besin içeriklerini sağlar
Sinir ve sindirim sistemlerimiz ile derimizin sağlığında tahsis bölge beslenme içerikleri en fazla bu grupta bulunur
Hastalıklara karşısında direncimizi artıran gıda içeriklerini sağlar
Özellikle protein ihtiyacının arttığı bebeklik ve çocukluk dönemlerinde, bu gruptaki besin içeriklerinin alınması önemlidir *