nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Gıda zehirlenmesinin en kayda değer nedeni besinleri ideal ısıda soğutmamak böylece besinleri satın alırken, hazırlarken ve saklarken bazı noktalara çok dikkatli olmak gerekiyor
Yorgunluk, üşüme, baş ağrısı, baş dönmesi, mide sorunları, ishal, kramplar, görme sorunları… Şiddetli durumlarda bağırsak problemlerine dek gidebiliyor, hatta zamanında müdahale edilmezse hayata bile mal olabiliyor Bu problemlere yol açan tablonun adı, yaz aylarında sıkça görülen “beslenme zehirlenmesi
Besinler içerdikleri su, protein ve karbonhidrat miktarlarıyla bakterilere üremeleri için oldukça yerinde ortam oluşturuyorlar Besinlerde üreyen bakteriler de sağlığımızı önemli boyutlarda tehdit eden besin kaynaklı zehirlenmelere yol açıyor Bundan Başka bazı bakteriler besinin tadını, kokusunu ve görüntüsünü değiştirdikleri için anlaşılabilirken bazılarını ayrım etmek ise mümkün olmuyor Besinleri ideal ısıda soğutmamak ise gıda zehirlenmesinin en manâlı sorumlusu
116
Besinlerin tüketim sürelerinin geçmesi, hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanmaları ve eksik ısıda pişirmek öteki manâlı nedenlerini oluşturuyor
216
Dolayısıyla besinleri satın alırken, hazırlarken ve saklarken bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ipekli Ertan beslenme zehirlenmesinden korunmanız için almanız gereken önlemleri anlattı, kayda değer önerilerini şöyle sıralıyor:
Et parlak kırmızı renkte olmalı
Etlerin üzerinde yoklama damgası mutlaka olmalı Etin derisinde parçalanma, kan birikimi, çürüme belirtileri olmamalı, dokusu çok taze, aydınlık kırmızı renkte olmalı Uyarı etmeniz gereken bir başka nokta da etin güzel kokması
316
Tavuğu tamamen alın
Tavuğun eti diri olmalı, parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur, parmağınızı kaldırınca hemencecik düzelmeli Tavuğu çok parçalı almak yerine tüm almayı seçim edin tamamiyle alınan tavukların tazeliğini kontrol etmek fazla daha kolay oluyor Taze tavuğu buzdolabında 12 günden fazla bekletmeyin, dondurmuş tavuk etini ise 18 ºC ’de 1 sene saklayabilirsiniz
416
Yorgunluk, üşüme, baş ağrısı, baş dönmesi, mide sorunları, ishal, kramplar, görme sorunları… Şiddetli durumlarda bağırsak problemlerine kadar gidebiliyor, hatta zamanında müdahale edilmezse hayata bile mal olabiliyor Bu problemlere yol açan tablonun adı, yaz aylarında sıkça görülen “beslenme zehirlenmesi
Besinler içerdikleri su, protein ve karbonhidrat miktarlarıyla bakterilere üremeleri için epeyce yerinde ortam oluşturuyorlar Besinlerde üreyen bakteriler de sağlığımızı ciddi boyutlarda tehdit eden besin kaynaklı zehirlenmelere yol açıyor Bir De bazı bakteriler besinin tadını, kokusunu ve görüntüsünü değiştirdikleri için anlaşılabilirken bazılarını fark etmek ise muhtemel olmuyor Besinleri ideal ısıda soğutmamak ise besin zehirlenmesinin en kayda değer sorumlusu
Besinlerin tüketim sürelerinin geçmesi, hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanmaları ve yetkisiz ısıda pişirmek öteki önemli nedenlerini oluşturuyor
Dolayısıyla besinleri satın alırken, hazırlarken ve saklarken bir takım noktalara dikkat etmemiz gerekiyor Acıbadem Altunizade Hastanesi Besin ve Diyet Uzmanı Ipek Ertan besin zehirlenmesinden korunmanız için almanız gereken önlemleri anlattı, önemli önerilerini şöyle sıralıyor:
Et parlak kırmızı renkte olmalı
Etlerin üzerinde teftiş damgası mutlaka olmalı Etin derisinde parçalanma, kan birikimi, çürüme belirtileri olmamalı, dokusu çok taze, parlak kırmızı renkte olmalı Uyarı etmeniz gereken bir diğer nokta da etin hoş kokması
Tavuğu tamamen alın
Tavuğun eti diri olmalı, parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur, parmağınızı kaldırınca derhal düzelmeli Tavuğu fazla parçalı olmak yerine bütün almayı tercih edin iyice alınan tavukların tazeliğini denetlemek fazla daha kolay oluyor Taze tavuğu buzdolabında 12 günden fazla bekletmeyin, dondurmuş tavuk etini ise 18 ºC ’de 1 sene saklayabilirsiniz
Yorgunluk, üşüme, baş ağrısı, baş dönmesi, mide sorunları, ishal, kramplar, görme sorunları… Şiddetli durumlarda bağırsak problemlerine dek gidebiliyor, hatta zamanında müdahale edilmezse hayata bile mal olabiliyor Bu problemlere yol açan tablonun adı, yaz aylarında sıkça görülen “beslenme zehirlenmesi
Besinler içerdikleri su, protein ve karbonhidrat miktarlarıyla bakterilere üremeleri için oldukça yerinde ortam oluşturuyorlar Besinlerde üreyen bakteriler de sağlığımızı önemli boyutlarda tehdit eden besin kaynaklı zehirlenmelere yol açıyor Bundan Başka bazı bakteriler besinin tadını, kokusunu ve görüntüsünü değiştirdikleri için anlaşılabilirken bazılarını ayrım etmek ise mümkün olmuyor Besinleri ideal ısıda soğutmamak ise gıda zehirlenmesinin en manâlı sorumlusu
116
Besinlerin tüketim sürelerinin geçmesi, hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanmaları ve eksik ısıda pişirmek öteki manâlı nedenlerini oluşturuyor
216
Dolayısıyla besinleri satın alırken, hazırlarken ve saklarken bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ipekli Ertan beslenme zehirlenmesinden korunmanız için almanız gereken önlemleri anlattı, kayda değer önerilerini şöyle sıralıyor:
Et parlak kırmızı renkte olmalı
Etlerin üzerinde yoklama damgası mutlaka olmalı Etin derisinde parçalanma, kan birikimi, çürüme belirtileri olmamalı, dokusu çok taze, aydınlık kırmızı renkte olmalı Uyarı etmeniz gereken bir başka nokta da etin güzel kokması
316
Tavuğu tamamen alın
Tavuğun eti diri olmalı, parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur, parmağınızı kaldırınca hemencecik düzelmeli Tavuğu çok parçalı almak yerine tüm almayı seçim edin tamamiyle alınan tavukların tazeliğini kontrol etmek fazla daha kolay oluyor Taze tavuğu buzdolabında 12 günden fazla bekletmeyin, dondurmuş tavuk etini ise 18 ºC ’de 1 sene saklayabilirsiniz
416
Yorgunluk, üşüme, baş ağrısı, baş dönmesi, mide sorunları, ishal, kramplar, görme sorunları… Şiddetli durumlarda bağırsak problemlerine kadar gidebiliyor, hatta zamanında müdahale edilmezse hayata bile mal olabiliyor Bu problemlere yol açan tablonun adı, yaz aylarında sıkça görülen “beslenme zehirlenmesi
Besinler içerdikleri su, protein ve karbonhidrat miktarlarıyla bakterilere üremeleri için epeyce yerinde ortam oluşturuyorlar Besinlerde üreyen bakteriler de sağlığımızı ciddi boyutlarda tehdit eden besin kaynaklı zehirlenmelere yol açıyor Bir De bazı bakteriler besinin tadını, kokusunu ve görüntüsünü değiştirdikleri için anlaşılabilirken bazılarını fark etmek ise muhtemel olmuyor Besinleri ideal ısıda soğutmamak ise besin zehirlenmesinin en kayda değer sorumlusu
Besinlerin tüketim sürelerinin geçmesi, hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanmaları ve yetkisiz ısıda pişirmek öteki önemli nedenlerini oluşturuyor
Dolayısıyla besinleri satın alırken, hazırlarken ve saklarken bir takım noktalara dikkat etmemiz gerekiyor Acıbadem Altunizade Hastanesi Besin ve Diyet Uzmanı Ipek Ertan besin zehirlenmesinden korunmanız için almanız gereken önlemleri anlattı, önemli önerilerini şöyle sıralıyor:
Et parlak kırmızı renkte olmalı
Etlerin üzerinde teftiş damgası mutlaka olmalı Etin derisinde parçalanma, kan birikimi, çürüme belirtileri olmamalı, dokusu çok taze, parlak kırmızı renkte olmalı Uyarı etmeniz gereken bir diğer nokta da etin hoş kokması
Tavuğu tamamen alın
Tavuğun eti diri olmalı, parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur, parmağınızı kaldırınca derhal düzelmeli Tavuğu fazla parçalı olmak yerine bütün almayı tercih edin iyice alınan tavukların tazeliğini denetlemek fazla daha kolay oluyor Taze tavuğu buzdolabında 12 günden fazla bekletmeyin, dondurmuş tavuk etini ise 18 ºC ’de 1 sene saklayabilirsiniz