Etimek Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 paket etimek
- 4 adet patlıcan
- 4 adet kapya biber
- 2 adet havuç
- 1 demet dereotu
- 1 kutu mısır
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Etimek Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patlıcan ve kırmızı biberleri közlüyoruz.
- Geniş bir borcama etimekleri diziyoruz.
- Etimeklerin üzerine sarımsaklı yoğurt sürüyoruz.
- Közlediğimiz patlıcanları tuzlayıp üzerine küçük küçük doğrayıp üzerine döküyoruz.
- Tekrar etimek koyuyoruz. Tekrar sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
- Daha sonra süsleme kademesine geçiyoruz.
- Havuçları rendeleyip kavuruyoruz. Biraz tuz da ekliyoruz.
- Süsleme yaparken bir sıra havuç, bir sıra kornişon turşu, bir sıra közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleme yapıyoruz.