Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etimek Tatlısı (Hiç Böyle Görmediniz)

Etimek Tatlısı (Hiç Böyle Görmediniz)
0
19

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
etimek-tatlisi-hic-boyle-gormediniz.jpg

Etimek Tatlısı (Hiç Bu türlü Görmediniz) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litreden 1 bardak fazla süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 poşet kremşanti

Etimek Tatlısı (Hiç Bu türlü Görmediniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1. 5 su bardağı şekeri tencereye alıp karamel kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  2. Kaynayınca üzerine 1 su bardağı sıcak su ek edin.
  3. Birinci başta suyu döktüğünüzde şeker katı olabilir lakin sonradan eriyecektir.
  4. Şeker suyun içinde eriyince tüpten alın.
  5. Şerbetin birinci sıcaklığı gidinceye kadar etimekleri borcama dizin.
  6. Şerbetin birinci sıcaklığı gidince etimeklerin üzerlerine kaşık yardımıyla dökün.
  7. Artık muhallebiyi hazırlayalım. 1 litre süt tencereye boşaltın. Nişasta ekleyin.
  8. 6 yemek kaşığı şeker ekleyin. Topaklanmasın diye daima karıştırın. Unu da ekleyin.
  9. Kaynayınca tereyağını koyun.
  10. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  11. Tereyağı eriyince tüpten alın.
  12. Birinci sıcaklığı gidince etimeklerin üzerlerine güzelce yayın.
  13. 1 bardak soğuk sütle kremşanti hazırlayın. Tatlı büsbütün soğuyunca üzerine kremşantiyi yayın.
  14. 5- 6 saat ve ya 1 gece dolapta bekledikten sonra servise hazırdır. Afiyett olsun????.
Etimek Tatlısı (Hiç Bu türlü Görmediniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt