Etimek Tatlısı (Hiç Bu türlü Görmediniz) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litreden 1 bardak fazla süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı un
- 1 poşet kremşanti
Etimek Tatlısı (Hiç Bu türlü Görmediniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1. 5 su bardağı şekeri tencereye alıp karamel kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Kaynayınca üzerine 1 su bardağı sıcak su ek edin.
- Birinci başta suyu döktüğünüzde şeker katı olabilir lakin sonradan eriyecektir.
- Şeker suyun içinde eriyince tüpten alın.
- Şerbetin birinci sıcaklığı gidinceye kadar etimekleri borcama dizin.
- Şerbetin birinci sıcaklığı gidince etimeklerin üzerlerine kaşık yardımıyla dökün.
- Artık muhallebiyi hazırlayalım. 1 litre süt tencereye boşaltın. Nişasta ekleyin.
- 6 yemek kaşığı şeker ekleyin. Topaklanmasın diye daima karıştırın. Unu da ekleyin.
- Kaynayınca tereyağını koyun.
- Tereyağı eriyene kadar karıştırın.
- Tereyağı eriyince tüpten alın.
- Birinci sıcaklığı gidince etimeklerin üzerlerine güzelce yayın.
- 1 bardak soğuk sütle kremşanti hazırlayın. Tatlı büsbütün soğuyunca üzerine kremşantiyi yayın.
- 5- 6 saat ve ya 1 gece dolapta bekledikten sonra servise hazırdır. Afiyett olsun????.