Etimek Tatlısı (Kremşantisiz) Tarifi İcin Malzemeler
*1215 adet tuzsuz etimek
Şerbeti icin:
*1 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi icin:
*1 litre sut
*7 yemek kaşığı un
*7 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Uzeri icin:
*Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı (Kremşantisiz) Tarifi Yapılışı
1
*Once su ile şekeri kaynatarak şerbeti hazırlıyoruz
*Kaynadıktan sonra biraz bekletip tepsiye dizdiğimiz etimeklerin uzerine dokuyoruz
*Muhallebisi icin vanilya ve tereyağı haric tum malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz ve kaynamaya başladığında vanilya ile tereyağını da ekliyoruz
*Birkac dk daha karıştırdıktan sonra muhallebiyi ocaktan alıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz
*Muhallebiyi etimeklerin uzerine dokuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Suslemek icin hindistan cevizi kullanabilirsiniz Afiyet olsun AFİYET OLSUN
*1215 adet tuzsuz etimek
Şerbeti icin:
*1 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi icin:
*1 litre sut
*7 yemek kaşığı un
*7 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Uzeri icin:
*Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı (Kremşantisiz) Tarifi Yapılışı
1
*Once su ile şekeri kaynatarak şerbeti hazırlıyoruz
*Kaynadıktan sonra biraz bekletip tepsiye dizdiğimiz etimeklerin uzerine dokuyoruz
*Muhallebisi icin vanilya ve tereyağı haric tum malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz ve kaynamaya başladığında vanilya ile tereyağını da ekliyoruz
*Birkac dk daha karıştırdıktan sonra muhallebiyi ocaktan alıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz
*Muhallebiyi etimeklerin uzerine dokuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Suslemek icin hindistan cevizi kullanabilirsiniz Afiyet olsun AFİYET OLSUN