Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimek Tatlısı (Portakal Soslu)

Etimek Tatlısı (Portakal Soslu)
0
42

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
etimek-tatlisi-portakal-soslu.jpg

Etimek Tatlısı (Portakal Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek ( dikdörtgen borcam için ölçü )
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
Muhallebi için ;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta ( mısır veya buğday)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
Sos için ;
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Etimek Tatlısı (Portakal Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbet için şekeri tencereye alıp şeker eriyene dek karıştırın.
  2. Daha sonra içerisine suyu dökün.
  3. Katılaşma olacaktır ardından suyla beraber eriyecektir.
  4. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  5. Etimekleri borcama dizin. Ben bildiğiniz dikdörtgen borcam kullandım.
  6. Dizdikten sonra şerbeti eşit şekilde kepçe yardımıyla dökün.
  7. Kenarda öylece beklerken hemen muhallebi yapımına geçelim.
  8. Süt, nişasta,şeker,unu tencereye dökün.
  9. Tam bir muhallebi kıvamı alana dek karıştırın.
  10. Karıştırmayı bırakmayın çünkü hem topaklanır hemde dibi tutar.
  11. Muhallebi de kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  12. İçerisine tereyağı ve vanilin ekleyin, tekrar karıştırın.
  13. Muhallebinin ilk sıcağı çıkması lazım.
  14. Daha sonra muhallebiyi etimeğin üzerine dökün. Bir kaşık yardımıyla iyice dağıtın.
  15. Sos için portakal suyu, nişasta ve şekeri tencereye alıp hafif koyulaşana kadar yani sos kıvamı alana kadar karıştırın.
  16. Sosunda ilk sıcağı çıktıktan sonra tatlının üzerine dökün.
  17. Dolapta bir gece dinlendirilir.
  18. Üzerini mutlaka sera streç ile sarın. (eğer gün içerisinde servis etmek istiyorsanız birkaç saatte yeterli olacaktır).
  19. Dinlendikten sonra istediğiniz boyutta kesebilir ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Tatlı servise hazır.

Afiyet olsun ????.

Etimek Tatlısı (Portakal Soslu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,424Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt