iltasyazilim
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*9 tane klasik etimek ( bir paketten sadece 9 dilim kullanıyoruz)
Muhallebisi için:
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı (tepeleme ) nişasta ( buğday yada mısır)
*3 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket sade kremşanti
*1 su bardağı süt
Şerbeti için:
*1 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı su
Üzeri için:
*Toz fıstık ve vişne kullandım ( siz ceviz, hindistan cevizi, istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz )
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar
1
*Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
*Bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyinceye kadar orta ateşte karıştırıyoruz
*Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha kaynatıyoruz
*Şerbeti ocaktan alıp 5 dakika dinlendiriyoruz
*Kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine bir kepçe yardımıyla şerbeti gezdiriyoruz
*Muhallebisi için vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz
*Kaynayınca altını kısıp çok az daha kaynatıyoruz
*Altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz karıştırıyoruz
*10 dakika dinlendiriyoruz ara ara karıştırıyoruz
*Dinlenen muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp düzleştiriyoruz Muhallebi iyice soğuyana kadar dışarıda bekletiyoruz
*Kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz dolapta yarım saat bekletiyoruz (buzdolabının alt katında katılaşması için)
*Soğuyan muhallebinin üzerine beklettiğimiz kremşantiyi döküp düzleştiriyoruz İstediğimiz şekilde süslüyoruz
*Birkaç saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz
afiyet olsun
*9 tane klasik etimek ( bir paketten sadece 9 dilim kullanıyoruz)
Muhallebisi için:
*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı (tepeleme ) nişasta ( buğday yada mısır)
*3 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket sade kremşanti
*1 su bardağı süt
Şerbeti için:
*1 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı su
Üzeri için:
*Toz fıstık ve vişne kullandım ( siz ceviz, hindistan cevizi, istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz )
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar
1
*Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
*Bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyinceye kadar orta ateşte karıştırıyoruz
*Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha kaynatıyoruz
*Şerbeti ocaktan alıp 5 dakika dinlendiriyoruz
*Kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine bir kepçe yardımıyla şerbeti gezdiriyoruz
*Muhallebisi için vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz
*Kaynayınca altını kısıp çok az daha kaynatıyoruz
*Altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz karıştırıyoruz
*10 dakika dinlendiriyoruz ara ara karıştırıyoruz
*Dinlenen muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp düzleştiriyoruz Muhallebi iyice soğuyana kadar dışarıda bekletiyoruz
*Kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz dolapta yarım saat bekletiyoruz (buzdolabının alt katında katılaşması için)
*Soğuyan muhallebinin üzerine beklettiğimiz kremşantiyi döküp düzleştiriyoruz İstediğimiz şekilde süslüyoruz
*Birkaç saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz
afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.