Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet tuzsuz etimek
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Antep fıstığı ya da ceviz
Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak etimek tatlısının şerbetini hazırlayın. Derin bir tencere içerisine 2 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı toz şeker koyun.
- Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Şayet bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir.
- şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 20 dk boyunca kaynatmaya devam edin.
- Üzerine 2 damla limon suyunu, şerbeti ocaktan almadan 15 dk evvel ekleyin.
- Şayet limon suyunu ocaktan almadan çabucak evvel eklerseniz; şerbet şekerlenir.
- Etimek tatlısının şerbeti olduktan sonra ocaktan alıp, 5 dk kadar dinlendirin.
- Başka taraftan dikdörtgen bir borcama 12 adet etimeği yan yana dizin.
- Üzerlerine hazırladığınız şerbeti kepçe yardımı ile güzelce gezdirin.
- Etimek tatlısın muhallebisi için; derin bir tencereye 1 litre süt koyun.
- Üzerine 6 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker ve 2 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası ek edin.
- Akabinde hazırladığınız muhallebiyi ocağa alın.
- Muhallebiyi daima karıştırarak, yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan almaya yakın içerisine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip, 1 dk kadar karıştırın.
- Daha sonra muhallebiyi 5 dk kadar dinlendirin.
- Dinlendikten sonra muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp, spatula yardımı ile eşit olarak yayın.
- Etimek tatlısının üzeri için; bir kaba 1 paket kremşanti koyun.
- Üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküp, mikser ile kremşanti yoğunlaşana kadar çırpın.
- Kremşantiyi muhallebinizin üzerine dökmeden evvel, muhallebinizin uygunca soğumasını bekleyin.
- Şayet muhallebinizin soğumasını beklemezseniz kremşanti eriyerek berbat bir imaj oluşturur.
- Soğuyan tatlınızın üzerine hazırladığınız kremşantiyi güzelce sürün.
- Üzerini kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin.
- Son olarak dinlenen etimek tatlısını dilimleyerek, servis tabağına koyun.
- Üzerlerini dövülmüş fıstık ya da ceviz ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.