Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı
0
81

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
etimek-tatlisi.jpg

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Antep fıstığı ya da ceviz

Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak etimek tatlısının şerbetini hazırlayın. Derin bir tencere içerisine 2 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı toz şeker koyun.
  2. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Şayet bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir.
  3.  şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 20 dk boyunca kaynatmaya devam edin.
  4. Üzerine 2 damla limon suyunu, şerbeti ocaktan almadan 15 dk evvel ekleyin.
  5. Şayet limon suyunu ocaktan almadan çabucak evvel eklerseniz; şerbet şekerlenir.
  6. Etimek tatlısının şerbeti olduktan sonra ocaktan alıp, 5 dk kadar dinlendirin.
  7. Başka taraftan dikdörtgen bir borcama 12 adet etimeği yan yana dizin.
  8. Üzerlerine hazırladığınız şerbeti kepçe yardımı ile güzelce gezdirin.
  9. Etimek tatlısın muhallebisi için; derin bir tencereye 1 litre süt koyun.
  10. Üzerine 6 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker ve 2 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası ek edin.
  11. Akabinde hazırladığınız muhallebiyi ocağa alın.
  12. Muhallebiyi daima karıştırarak, yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
  13. Ocaktan almaya yakın içerisine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip, 1 dk kadar karıştırın.
  14. Daha sonra muhallebiyi 5 dk kadar dinlendirin.
  15. Dinlendikten sonra muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp, spatula yardımı ile eşit olarak yayın.
  16. Etimek tatlısının üzeri için; bir kaba 1 paket kremşanti koyun.
  17. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküp, mikser ile kremşanti yoğunlaşana kadar çırpın.
  18. Kremşantiyi muhallebinizin üzerine dökmeden evvel, muhallebinizin uygunca soğumasını bekleyin.
  19. Şayet muhallebinizin soğumasını beklemezseniz kremşanti eriyerek berbat bir imaj oluşturur.
  20. Soğuyan tatlınızın üzerine hazırladığınız kremşantiyi güzelce sürün.
  21. Üzerini kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin.
  22. Son olarak dinlenen etimek tatlısını dilimleyerek, servis tabağına koyun.
  23. Üzerlerini dövülmüş fıstık ya da ceviz ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.
 
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt