Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket etimek
- 1 kilo süt
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için şekeri yakıp karamelize ediyoruz ve suyu sonra ekleyip 5 dk kadar kaynatıyoruz .
- Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine kaynatmış olduğumuz şerbeti döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Öteki yandan muhallebi için un şeker ve sütü kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan muhallebiye vanilya ve krem şanti ekleyip hazırlıyoruz ve şerbetlediğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz.
- En üstüne üzerini büsbütün kaplayacak halde hindistan cevizi döküp servis yapıyoruz afiyet olsun.