elektronikci
FD Üye

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak süt
- Pasta süsü
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbetimizi kaynatalım kaynadıktan sonra biraz soğumaya bırakalım.
- Etimeklerimizi borcama dizip şerbeti üzerine döküp kendine çekmesine bırakalım.
- Sonra muhallebimizi yapmaya başlayalım. Vanilya ve tereyağı hariç öbür tüm gereçleri tencereye döküp kısık ateşte kaynatalım.
- Kaynayıncaya kadar karıştıralım topak olmaması için kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyalı bide tereyağını ekleyip bir çırpıcı yardımıyla yeterlice karıştıralım.
- Muhallebimiz birinci sıcaklığını götürünce etimeklerimizin üstüne dökelim dolaba koyup biraz soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra hazırladığımız kremşantimizi üstüne döküp bir iki saat dinlemeye bırakalım akabinde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????