
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kremşanti
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye şeker ve suyumuzu ekleyip şerbeti kaynatıyoruz.
- Dikdörtgen borcama etimeklerimizi diziyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika ocağın altını kısıp kaynatıyoruz.
- Daha sonra etimeklerin her yerine gelecek şekilde üzerine döküyoruz.
- Muhallebimiz için kremşanti ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye ekleyip devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra vanilini ilave edip 2 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra kremşantimizi de ilave ediyoruz.
- Daha sonra şerbetini döktüğümüz etimeklerin üzerine muhallebimizi döküyoruz.
- Biraz ılıdıktan sonra dolapta 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.