bilgisayarci
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 paket etimek
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Limon
- Krem şanti
- 1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimeklerimizi tepsimize sıra sıra dizelim.
- Sonra şerbetini kaynatalım.
- Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Bizde bu esnada muhallebimizi yapalım.
- Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştıralım, koyulaşmaya başladığın da tereyağ ve vanilin ilave edip karıştıralım.
- İlk sıcağı çıkmış olan şerbetimizi etimek ile buluşturalım.
- Etimek şerbeti çekince muhallebimizi ekleyelim ve dinlendirelim.
- Krem şantimizi tatlımız soğuduktan sonra üzerine sürüp dilediğimiz gibi servis edelim. Tatlımız hazır afiyet olsun ????.