
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 paket tuzsuz etimek
- ️1.5 su bardağı toz şeker
- ️2 su bardağı sıcak su
- ️1 litre süt
- ️2 yemek kaşığı nişasta
- ️4 yemek kaşığı un
- ️3 yemek kaşığı şeker
- ️1 paket vanilya
- ️1.5 bardak süt
- ️2 paket kremşanti
- ️Hindistan cevizi
- ️Nar tanelerini
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimeklerimizi borcama dizelim. Arkasından şerbetini yapalım. Şekerimizi ocağa alalım ve erimesini bekleyelim.
- Tüm şeker taneleri eridikten sonra sıcak suyumuzu dökelim ve karıştıralım (Şeker sertleşecektir korkmayın karıştırmaya devam edin eriyecek)
- Şerbetimiz hazır olduktan sonra, sıcak bir şekilde etimeklerimizin üzerine dökelim.
- Arkasından kremasını hazırlayalım. Vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alıp pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince vanilyamızı ekleyip 1 dakika daha karıştıralım ve etimeklerimizin üzerine dökelim.
- Son olarakta kremsantisini yapalım. Süt ve kremşantiyi güzelce çırpalım. Katılaşınca tamamdır. Muhallebi soğuduktan sonrada kremşantiyi üzerine dökelim ve düzeltelim ve üzerini hindistan cevizi ve nar ile süsleyelim.
- En önemli kısmı muhallebisi tam soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine koymamız. Yoksa kremşantimiz bozulacaktır sıcağı görünce.