Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı
0
29

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
etimek-tatlisi.jpg

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 paket tuzsuz etimek
️Şerbeti için
  • ️1.5 su bardağı toz şeker
  • ️2 su bardağı sıcak su
️Kreması için
  • ️1 litre süt
  • ️2 yemek kaşığı nişasta
  • ️4 yemek kaşığı un
  • ️3 yemek kaşığı şeker
  • ️1 paket vanilya
️Üzeri için;
  • ️1.5 bardak süt
  • ️2 paket kremşanti
️Süslemesi için;
  • ️Hindistan cevizi
  • ️Nar tanelerini

Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etimeklerimizi borcama dizelim. Arkasından şerbetini yapalım. Şekerimizi ocağa alalım ve erimesini bekleyelim.
  2. Tüm şeker taneleri eridikten sonra sıcak suyumuzu dökelim ve karıştıralım (Şeker sertleşecektir korkmayın karıştırmaya devam edin eriyecek)
  3. Şerbetimiz hazır olduktan sonra, sıcak bir şekilde etimeklerimizin üzerine dökelim.
  4. Arkasından kremasını hazırlayalım. Vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alıp pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince vanilyamızı ekleyip 1 dakika daha karıştıralım ve etimeklerimizin üzerine dökelim.
  5. Son olarakta kremsantisini yapalım. Süt ve kremşantiyi güzelce çırpalım. Katılaşınca tamamdır. Muhallebi soğuduktan sonrada kremşantiyi üzerine dökelim ve düzeltelim ve üzerini hindistan cevizi ve nar ile süsleyelim.
  6. En önemli kısmı muhallebisi tam soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine koymamız. Yoksa kremşantimiz bozulacaktır sıcağı görünce.
Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt