elektronikci
FD Üye
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 1 paket krem şanti ve üzerinde yazdığı kadar süt
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimekleri tepsimize dizelim, şerbeti hazırlayalım; şekeri tencereye alıyoruz kavuruyoruz karamelize ediyoruz.
- Şekerler eriyince üzerine suyu ekliyoruz bu etapta katılaşma olacaktır korkmayın kaynadıkca eriyecektir.
- Tamamen eriyince 2 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
- 5 dakika şerbeti dinlendirelim.
- Daha sonra etimeklerin üzerine dökelim.
- Sonra hemen muhallebi aşamasına geçelim vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri karıştırıp kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca üzerine vanilya ve margarini ekleyelim yine 1 dk karıştıralım.
- Altını kapatalım.
- 2-3 dakika dinlendikten sonra muhallebiyi etimeklerin üzerine dökelim.
- Bu şekilde dolapta 1 saat dinlendirelim.
- Sonrasında üzerine hazırladığımız krem santiyi sürelim ve üstünü istediğimiz gibi süsleyelim, bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilirse tadı daha oturacaktır tercih sizin afiyet olsun .