Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti:
- 2.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Vanilya
- Yarım damla sakızı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ufak bir tencerede karamelize olana kadar karıştırıyoruz.
- Tüm şeker karamel olunca suyu ekliyoruz, şeker taş üzere olacak ve su ısındıkca hepsi eriyecek.
- Etimekleri borcama dizip sıcak sıcak şerbetini döküyoruz.
- Muhallebisi için vanilya ve tereyağ hariç tüm gereçleri bir tencerede yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirdim.
- Piştikten sonra tezgaha alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip blenderla eziyoruz.
- Karışımı etimeklerin üzerine döküyoruz bekledikce katılaşacaktır.
- Son olarak krem şantiyi bildiğiniz üzere hazırlayıp tatlının en üzerine yayın ve afiyet olsun.