Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket sade krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti yapıyoruz, şerbeti için şekeri bir tencereye alıp eritiyoruz eridikten sonra üzerine su ekliyoruz.
- Altını en kısık ayara getiriyoruz.
- Su ekleyince şeker sertleşecek bu olağan kısık ateşte şeker büsbütün eriyene kadar kaynatıyoruz.
- Büyük uzunluk borcama etimekleri dizip üzerine sıcak şerbeti döküyoruz ve muhallebisini hazırlıyoruz.
- Un, süt ve nişasta büsbütün yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz, yoğunlaşmaya başladığı vakit şeker, vanilin ve tereyağ ekliyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Muhallebi sıcakken etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırıp 1-2 saat soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra soğuk sütle hazırladığımız krem şantiye üzerine yayıyoruz ve istediğiniz halde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı