Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı
0
44

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un (doruklu)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (doruklu)
  • 5 yemek kaşığı şeker (doruklu)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 paket etimek
Şerbeti için
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Üzeri için
  • Yarım paket krem şanti (istenirse)
  • Hindistan cevizi

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etimekleri dikdörtgen borcama aralıklı bir biçimde diziyoruz.
  2. Toz şekeri derin bir tencereye alıp altını orta ateşte açalım.
  3. Karamel rengine gelene kadar pişiriyoruz.
  4. Üzerine soğuk suyunu ek ediyoruz. Bu aşamada  dikkat edelim sıçrayabilir. Şeker bir anda kaskatı olacak.
  5. Ocağın altını kısalım.
  6. İçindeki şekerler eriyene dek kısık ateşte kaynatalım.
  7. Eriyince etimeklerin üzerine hepsini dökelim.
  8.   krema ve vanilya hariç malzemeyi tencerede güzelce çırpıyoruz. Ocakta pişirelim.
  9. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp içine vanilyayı ve kremayı atıyoruz. Uygunca çırpıyoruz.
  10. Etimeklerin üzerine döküyoruz.
  11. Krem şantiyi yarım bardak süt ile çırpıyoruz.
  12. Soğumuş tatlının üzerine sürüyoruz.
  13. Üzerine hindistan cevizi serpelim.
  14. Dinlenmeye bırakalım.
  15. Servis yaparken yuvarlak bir kalıp ile kesiyoruz. Ben üzerini karamel ile süsledim.Afiyet olsun.#etimektatlısı.#etimeklitatlı.#etimektatlısıtarifi.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt