Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karamelize olmasını sağlayalım üzerine suyu ekleyip 15 dakika şerbet haline getirelim.
- Büyük borcam tepsiye etimekleri dizelim, üzerine şerbeti dökelim, çekmesini sağlayalım.
- Diğer tarafta vanilya ve tereyağı hariç öteki gereçleri tencereye koyup, kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya ekleyip kapatalım. Etimekleri üzerine dökelim soğumaya bırakalım. Kremşanti ve sütü çırpıp, soğuyan muhallebi in üzerine dökelim.
- Üzeri için; hindistan cevizini yapışmaz bir tavada pembeleşinceye kadar kavuralım soğuyunca tatlımızın üzerine dökelim. Afiyet olsun ????.