Etimekli tavuk goğsu tarifi resimli,
imagesetimeklitavukgogsutarifiresimli5ad42b76ae6d0
Malzemeler
1 paket sade etimek
1 lt sut
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 kucuk kahve fincanı un
1 paket vanilya
Sos İcin
1 su bardağından 1 parmak eksik su
12 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Cırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 34 dakika kavurun
Yavaş yavaş sutu ilave edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin
Goz goz kaynayıncaya kadar orta ateşte surekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin
Mikserin orta devirinde 15 dakika cırpın
Etimekleri şekerli suya batırıp cıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın cok yumuşak olur) Uzerine sıcak tavuk goğsunu boşaltın ve kaşığın arkasıyla yuzeyini duzeltin
Sosu hazırlayın Bunun icin su ve toz şekeri kaynatın Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya surekli karıştırarak ekleyin 23 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin
Son olarak sosu da tatlının uzerine dokun ve soğuyunca buzdolabına koyun 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz
imagesetimeklitavukgogsutarifiresimli5ad42b76ae6d0
Malzemeler
1 paket sade etimek
1 lt sut
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 kucuk kahve fincanı un
1 paket vanilya
Sos İcin
1 su bardağından 1 parmak eksik su
12 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Cırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 34 dakika kavurun
Yavaş yavaş sutu ilave edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin
Goz goz kaynayıncaya kadar orta ateşte surekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin
Mikserin orta devirinde 15 dakika cırpın
Etimekleri şekerli suya batırıp cıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın cok yumuşak olur) Uzerine sıcak tavuk goğsunu boşaltın ve kaşığın arkasıyla yuzeyini duzeltin
Sosu hazırlayın Bunun icin su ve toz şekeri kaynatın Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya surekli karıştırarak ekleyin 23 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin
Son olarak sosu da tatlının uzerine dokun ve soğuyunca buzdolabına koyun 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz