Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etin yararları

Etin yararları
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Etin yararları,
Etin faydaları,

Beslenme değeri yüksek bir yiyecek maddesidir 100 gram ette 15 ila 20 gram protein bulunur Etin içinde keza fosfor, demir ye bakır gibi madensel tuzlar, A, D vitaminleri ve B vitamini bileşikleri vardır Bilhassa karaciğer demir ve bakır mineralleri, A ve D vitaminleri yönünden daha zengindir
Et kan yapar ve kansızlığı önler Bedeni canlı ve zinde kılar Zihinsel gelişmeyi sağlar Şişmanlığı önler Bu özellikleriyle et soframızın baş tacı olmuştur Beslenmede etle ilgili şu özelliklerin de bilinmesi gerekir:

Dana, piliç ve tavşan etinin, karaciğer ve beyinin sindirimi kolaydır Bunlara hafif etler adı verilir
Koyun etine ve sığır etinin bazı parçalarına sanki hafif veya güya yağlı etler denir Bunların sindirimi beyaz etin (hafif etinyağsız etin) sindiriminden biraz daha zordur
Kaz ve ördek etine, koyunun ve sığırın yağlı kısımlarına ağır et ismi verilir Adından da anlaşıldığı üzere bunların sindirimi daha zordur En ağır et domuz etidir Zengin gelişmiş ülkelerde hastalıkların öyle çoğuna yağlı domuz eti niçin oluyor
Et tüketiminde ölçüyü kaçırmamak gerekir Gut, damar sertliği, yürek hastalıkları, sinir bozukluğu ve sindirim rahatsızlıklarının kaynağında aşın et tüketimi vardır *
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt