Etli Arapsaçı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg arapsaçı
- 800 gram dana veya kuzu kuşbaşı
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı kaynar su (Et için)
- Arım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince karabiber
Etli Arapsaçı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle arapsaçlarımızı bir güzel yıkayıp 7-8 cm uzunluğunda doğruyoruz.
- Tavamızı/tenceremizi kızdırıyoruz ve etlerimizi kızgın tavamıza/tenceremize atıp kapağını kapatıyoruz, harlı ateşte bırakıyoruz ve suyunu salana kadar karıştırmayıp mühürlemiş oluyoruz.
- Suyunu saldığında bir miktar karıştırıp kısık ateşe alıyoruz. Arada kontrol edip su miktarı azaldığında azar azar kaynar suyumuzu ekliyoruz. Etin gramajını dilediğiniz gibi ekleyip çıkarabilirsiniz, tercihinize kalmış.
- Sonrasında soğanlarımızı ince ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Pişen etlerimize tuz ve karabiber ilavesi yapıp soğanlarımıza ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz. Sonrasında arapsaçlarımızı ekleyip karıştırıp önce beş dakika harlı ateşte kavurup kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz.
- Arapsaçımız sönmeye başladığında bir taşım karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve ortalama 20-25 dk daha pişiriyoruz ve sunuma hazır hale geliyor. Afiyet olsun