Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Arapsaçı

Etli Arapsaçı
0
45

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
etli-arapsaci.jpg

Etli Arapsaçı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg arapsaçı
  • 800 gram dana veya kuzu kuşbaşı
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı kaynar su (Et için)
  • Arım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince karabiber

Etli Arapsaçı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle arapsaçlarımızı bir güzel yıkayıp 7-8 cm uzunluğunda doğruyoruz.
  2. Tavamızı/tenceremizi kızdırıyoruz ve etlerimizi kızgın tavamıza/tenceremize atıp kapağını kapatıyoruz, harlı ateşte bırakıyoruz ve suyunu salana kadar karıştırmayıp mühürlemiş oluyoruz.
  3. Suyunu saldığında bir miktar karıştırıp kısık ateşe alıyoruz. Arada kontrol edip su miktarı azaldığında azar azar kaynar suyumuzu ekliyoruz. Etin gramajını dilediğiniz gibi ekleyip çıkarabilirsiniz, tercihinize kalmış.
  4. Sonrasında soğanlarımızı ince ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
  5. Pişen etlerimize tuz ve karabiber ilavesi yapıp soğanlarımıza ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz. Sonrasında arapsaçlarımızı ekleyip karıştırıp önce beş dakika harlı ateşte kavurup kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz.
  6. Arapsaçımız sönmeye başladığında bir taşım karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve ortalama 20-25 dk daha pişiriyoruz ve sunuma hazır hale geliyor. Afiyet olsun :)
Etli Arapsaçı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt