Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Bademli Pilav Tane Tane Lezzet

Etli Bademli Pilav Tane Tane Lezzet
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-bademli-pilavtane-tane-lezzet.jpg

Etli Bademli Pilav Tane Tane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr dana eti
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı tuzsuz badem
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Bir kaç damla limon suyu

Etli Bademli Pilav Tane Tane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etleri küçük kuşbaşı doğrayın.
  2. Tencereye alın üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin.
  3. Bir taşım kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün kenarda bekletin.
  4. Pirinci tuzlu sıcağa yakın suda 20 dakika kadar ıslatın. İyice yıkayıp suyunu süzün.
  5. Pilav tenceresine sıvı yağ ekleyin.
  6. Soğanı ince ince doğrayın ekleyip karıştırın biraz kavurup pirinci ekleyin tuzu tereyağı ekleyip 5 dakika kavurun.
  7. Bu arada az sıvı yağda kabuğu soyulmuş bademleri hafif rengi değişene kadar kavurun. Pilava ekleyin.
  8. Pişen etleri de ekleyip karıştırın.
  9. Sıcak suyu ekleyip son olarak karabiber döküp bir kaç damla limon suyu sıkıp kapağını kapatın.
  10. Bir taşım kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
  11. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Etli Bademli Pilav Tane Tane Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt