Etli Bamya Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo bamya
- 200 gram kavrulmuş et
- 2 adet büyük uzunluk rendelenmiş domates
- 1 adet soğan yada arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) limon
- Tuz
- 2 su bardağı su
Etli Bamya Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bamyaları temizleyip yıkıyoruz. Uygun bir tencereye yağı ek ediyoruz.
- Soğanı ek edip kavuruyoruz domatesi rendeleyip ek ediyoruz salçayı ek ediyoruz bir ölçü kavuruyoruz.
- Kavrulmuş eti ek ediyoruz.
- Bamyayı ek ediyoruz.
- Domatesin suyuyla bir ölçü kavuruyoruz.
- Limon suyunu ek ediyoruz suyunu ekliyoruz.
- Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.