
Etli Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 800 gram bamya (ben konserve ile yaptım)
- 1 orta uzunluk soğan
- Biraz kıyma
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Kara biber
- Pul biber
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce ince doğradığınız soğanları rengi değişip sönene kadar uygunca kavuralım.
- Daha sonra kıymayı atıp, kıymayı pişene kadar kavuralım.
- Salçaları içine atıp salçayla hepsini biraz kavurduktan sonra bamyaları atalım.
- Çabucak üzerine biraz karabiber, biraz pul biber ve tuz atıp bir kat karıştıralım.
- Şayet bamyalar konserveyse çok az karıştırıp üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu katalım.(eğer taze bamyaysa bamyayı da biraz kavurup üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım. ).
- Bamyalar yumuşayıp pişene kadar pişirelim.