Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Bamya

Etli Bamya
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-bamya-1.jpg

Etli Bamya Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo taze bamya
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 büyük domates
  • 1 orta  uzunluk soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı yahut 1 yemek kaşığı tereyağ tercihinize kalmış

Etli Bamya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bamyaların başını huni biçiminde çevirerek keselim. (Düz keserseniz içinin sıvısı akar, kaygan olur )
  2. Et dana eti ise yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyup tuzunu da atıp, düdüğü öttükten sonra 5 dakika pişirelim. Çok fazla pişirmeyelim.
  3. Etin suyunu süzelim, öteki bir kapta bekletelim. (eğer et koyun eti ise haşlamadan biraz tencerede  yumuşayıncaya kadar kavurup sonra soğanı ek edelim. )
  4. Tencereye pişen eti küçük doğradığımız soğanları, küp küp doğradığımız domatesleri ve  yağı koyup, soğanların diriliği gidene kadar kavuralım.
  5. Sonra salçayı  ek edip üzerine bamyaları koyup  limon suyunu ek edelim. Hiç kaşık değdirmeden tencereyi silkeleyerek kısık ateş de sarımtırak olana kadar kavurduktan sonra kapta bekleyen etin suyunu da ek edelim.
  6. Birazda bamyalar görünecek formda sıcak su ekleyelim. Kısık ateşte 20-25 dakika piştikten sonra altını kapatalım. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt