
Etli Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı kuru barbunya
- 4-5 parça kemikli et
- 250 gram kuşbaşı
- 1 soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 rendelenmiş domates
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek, kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Yeterli miktarda kemik suyu
Etli Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Barbunyalar kokusu çıkana kadar haşlanır, suyu süzülür.
- Et haşlanır.
- Soğan küçük küçük doğranır.
- Havuç ve patates istenilen büyüklükte doğranır, soğanlara birlikte tavaya alınır ve üzerine tereyağ, zeytinyağ, sıvı yağ ilave edilir kavrulur.
- Kavrulan malzemelerin üstüne salça da ilave edilir, kokusu, çıkana kadar kavrulur.
- Daha sonra rendelenmiş domates de tavaya alınır, kavrulur.
- Kavrulan malzemelerin üstüne haşlanmış barbunya, et ve kemik suyu, tuz, karabiber ilave edilir, yemeğin suyu kıvam alıp barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.