Etli Beyaz Lahana Sarması (Bizim Memlekette Kelem Dolmasıda Derler) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet beyaz lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1-2 diş iri sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Biraz sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Kimyon, nane, karabiver, toz kırmızıbiber, pulbiber, tuz
- Su
Etli Beyaz Lahana Sarması (Bizim Memlekette Kelem Dolmasıda Derler) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahana yapraklarımızı haşlayalım.
- Derin bir kabın içine soğanları ince küpler halinde doğrayalım.
- Kıyma, pirinç, ince kıyım maydanoz, ince kıyım dereotu, salçalar, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Şayet katı olduysa biraz su ekleyelim.
- Haşladığımız lahanaları yapraklarına ayıralım. İçine koyup saralım.
- Farklı bir tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağ koyalım.
- 1 tatlı kaşığı kadar salça ekleyip kavuralım.
- Az su ekleyelim ve sarılan dolmaları dizelim. Su az geldiyse üzerini çok az geçecek bir ölçü daha su ekleyelim.
- Üzerine tabak kapatalım ( sarmalarımız açılmasın). Tenceremizin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp 1 saat pişmeye bırakalım.Afiyet olsun????.