Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Beyaz Lahana Sarması (Bizim Memlekette Kelem Dolmasıda Derler)

Etli Beyaz Lahana Sarması (Bizim Memlekette Kelem Dolmasıda Derler)
0
26

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
etli-beyaz-lahana-sarmasi-bizim-memlekette-kelem-dolmasida-derler.jpg

Etli Beyaz Lahana Sarması (Bizim Memlekette Kelem Dolmasıda Derler) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet beyaz lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1-2 diş iri sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Kimyon, nane, karabiver, toz kırmızıbiber, pulbiber, tuz
  • Su

Etli Beyaz Lahana Sarması (Bizim Memlekette Kelem Dolmasıda Derler) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Lahana yapraklarımızı haşlayalım.
  2. Derin bir kabın içine soğanları ince küpler halinde doğrayalım.
  3. Kıyma, pirinç, ince kıyım maydanoz, ince kıyım dereotu, salçalar, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Şayet katı olduysa biraz su ekleyelim.
  4. Haşladığımız lahanaları yapraklarına ayıralım. İçine koyup saralım.
  5. Farklı bir tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağ koyalım.
  6. 1 tatlı kaşığı kadar salça ekleyip kavuralım.
  7. Az su ekleyelim ve sarılan dolmaları dizelim. Su az geldiyse üzerini çok az geçecek bir ölçü daha su ekleyelim.
  8. Üzerine tabak kapatalım ( sarmalarımız açılmasın). Tenceremizin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
  9. Kaynayınca ocağın altını kısıp 1 saat pişmeye bırakalım.Afiyet olsun????.
Etli Beyaz Lahana Sarması (Bizim Memlekette Kelem Dolmasıda Derler) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt