Etli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Malzemeler
1 kgbezelye
250 gr kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy patates
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
imagesetlibezelyeyemegi5ad3e88e5fcf7
Yapılışı
1 Eti tencereye koyun ve suyunu cekene kadar kavurun Ardından tereyağını ilave edin
2 Soğanı kup kup doğrayın ve tencereye ekleyip et ile beraber soteleyin
3 Ayıklamış olduğunuz bezelyeleri yıkayın ve suzun
4 Kabuklarını soyup kup kup doğradığınız domates ve patatesi bezelyelerle birlikte tencereye ekleyin
5 Tum malzemeleri 5 dkkadar karıştırarak kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın
6 Kısık ateşte bezelye ve patatesler yumuşayana kadar yemeğinizi pişirinİsterseniz uzerine karabiber serperek pirinc pilavı ile servis yapın
Afiyet Olsun
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Malzemeler
1 kgbezelye
250 gr kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy patates
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
imagesetlibezelyeyemegi5ad3e88e5fcf7
Yapılışı
1 Eti tencereye koyun ve suyunu cekene kadar kavurun Ardından tereyağını ilave edin
2 Soğanı kup kup doğrayın ve tencereye ekleyip et ile beraber soteleyin
3 Ayıklamış olduğunuz bezelyeleri yıkayın ve suzun
4 Kabuklarını soyup kup kup doğradığınız domates ve patatesi bezelyelerle birlikte tencereye ekleyin
5 Tum malzemeleri 5 dkkadar karıştırarak kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın
6 Kısık ateşte bezelye ve patatesler yumuşayana kadar yemeğinizi pişirinİsterseniz uzerine karabiber serperek pirinc pilavı ile servis yapın
Afiyet Olsun