
Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram dana kuşbaşı
- Yarım kilo bezelye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Et suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağı, soğanı, sarımsağı tenceremize alıp kavuralım.
- Sonrasında kuşbaşı doğranmış etlerimizi ek edip.
- Bir müddette o biçimde kavuralım.
- Salçayı ek edelim. Havuçlarımızı ve bezelyeli de ekleyelim.
- Patatesi en son bezelyeler pişmeye yakın koyacağız.
- Kekik hariç öbür baharatları ve üstünü geçene kadar sıcak suyumuzu ek edip pişmeye bırakalım.
- Pişmeye yakın patatesi ekleyip yumuşadıktan sonra ve suyunu güzelce çektikten sonra ocağı kapatıp kekik ekleyip servis edebilirsiniz.