Etli biber dolması ev halkının severek yediği bir yemek ceşididir
Malzemeler
1015 tane dolmalık bıber
450 gr dana kıyma
1 su bardağı sıvı yağ (Yarısından cogu harca, kalanıda tencerede yemegın suyu ıcın salca ıle kavrulmaya)
1 su bardagı kadar pirinc
2 tane kuru sogan
Domates salcası arzu eden icin bıber salcasıda ılave edılebılır salcası az olursa 34 tane domatesde ılave edebılırsınız ekşı olmaması ıcın fazla gok suyunu harc ıcıne koymuyorum
bol baharat sumak ,karabıber pul bıber,kekık tuz, nane, Maydonos
yemek kaşığı yardımı ile biberlerin icini hazırladığınız harcla doldurun, Cok fazla doldurmayınızkı pırıncler şiştıkce daha fazla yer kapıyacagından bıberlerın ici taş gıbı sımsıkı olmasınVe arzu edersenız arasına bır kac tanede domates doldurabılırsınız ve tencereye dik olarak doşeyerek 2 su bardagıda su ilave edıp bırazda sıvı yağla salca koyunuzkı dolmanın suyuda goze vede damaga hıtap etsın
Kaynayıncaya kadar yuksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin Yarım saat sonra biberlere catalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir Servis tabağına aktarıp, dereotu ile susleyerek sıcak servis yapın
ALT :wwwupluploadsetlibiberdolmasi49065etlibiberdolmasi49065ALT
Malzemeler
1015 tane dolmalık bıber
450 gr dana kıyma
1 su bardağı sıvı yağ (Yarısından cogu harca, kalanıda tencerede yemegın suyu ıcın salca ıle kavrulmaya)
1 su bardagı kadar pirinc
2 tane kuru sogan
Domates salcası arzu eden icin bıber salcasıda ılave edılebılır salcası az olursa 34 tane domatesde ılave edebılırsınız ekşı olmaması ıcın fazla gok suyunu harc ıcıne koymuyorum
bol baharat sumak ,karabıber pul bıber,kekık tuz, nane, Maydonos
yemek kaşığı yardımı ile biberlerin icini hazırladığınız harcla doldurun, Cok fazla doldurmayınızkı pırıncler şiştıkce daha fazla yer kapıyacagından bıberlerın ici taş gıbı sımsıkı olmasınVe arzu edersenız arasına bır kac tanede domates doldurabılırsınız ve tencereye dik olarak doşeyerek 2 su bardagıda su ilave edıp bırazda sıvı yağla salca koyunuzkı dolmanın suyuda goze vede damaga hıtap etsın
Kaynayıncaya kadar yuksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin Yarım saat sonra biberlere catalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir Servis tabağına aktarıp, dereotu ile susleyerek sıcak servis yapın
ALT :wwwupluploadsetlibiberdolmasi49065etlibiberdolmasi49065ALT