
Etli Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 çay bardağı kalın bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığının ucu kadar kimyon
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 kaşık domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 dal maydanoz
- Biber dolmamızın üzerini kapatmak için kalınca soyulmuş domates kabuğu
Etli Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza kıymamızı alıyoruz.
- Soğanları küp küp doğruyoruz.
- Sarımsaklarımızı rendeliyoruz.
- Maydanozlarımızı ince ince kıyıyoruz.
- Baharatlarımı ekliyoruz.
- Tüm malzemelerimizi ekleyip yoğuruyoruz.
- Ayrı bir yerde yıkayıp temizlediğimiz biberlerimizin içini tuz ve karabiberle (1 kaşık tuz ve 1 kaşık karabiber) ile ovuyoruz.
- Biberlerimizi içine hazırladığımız harcı dolduruyoruz.
- Üzerine domates kabuklarımızı kapatıyoruz ve tenceremize boşluklu olarak yan yana diziyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su döküp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz afiyet olsun.