
Etli Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dolmalık biber
- 250 gram kıyma
- 1/2 (yarım) kg pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Etli Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dolmalık biberleri baş kısmından bastırarak tohumlu bölümünden ayırıyoruz. Ve yıkıyoruz.
- Tohumlu kısmı keserek ağız kısmını kapatmak için yıkayıp kenara ayırıyoruz.
- İçi için derin bir kaba kıymayı pirinçi küçük doğradığımız soğanı ,kıydığımız maydanozu ,sıvı yağı ,baharatları, salçayı da ilave ederek yoğuruyoruz.
- Ardından dolmalık biberlerimizi bu içle doldurup kapaklarını kapatıyoruz.
- Diğer tarafta 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz ,1/2 sıvı yağ ,sıcak su ile hazırladığımız sosu tencereye dizdiğimiz dolmamızın üzerine ilave ediyoruz.
- Yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağı orta ateşe ayarlayıp pişirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.