![etli-bulgur-pilavi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/23/etli-bulgur-pilavi-1.jpg)
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 150-200 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 havuç
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kuşbaşı etler kısık ateşte iyice yumuşatsana kadar 1 çay bardağı sıcak su ile pişirilir.
- Pişen et 1 yemek kaşığı tereyağında kavurulur.
- Etler piştikten sonra sarımsak ve soğan tuz ve karabiber ilavesi ile tavada sotelenir.
- Üzerine ince rendelenmiş havuç rendesi eklenir.
- Havuç ve soğanlar pişince bulgur ilave edilir.
- Bulgur çıtırdayana kadar iyice kavurulur ve üzerine etler ilave edilir.
- 1-2 tur çevrildikten sonra su ilave edilerek kaynayana kadar ağzı açık, kaynadıktan sonra kapağı kapalı kısık ateşte pişirilir.