Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı
0
30

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
etli-bulgur-pilavi-1.jpg

Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150-200 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce kuşbaşı etler kısık ateşte iyice yumuşatsana kadar 1 çay bardağı sıcak su ile pişirilir.
  2. Pişen et 1 yemek kaşığı tereyağında kavurulur.
  3. Etler piştikten sonra sarımsak ve soğan tuz ve karabiber ilavesi ile tavada sotelenir.
  4. Üzerine ince rendelenmiş havuç rendesi eklenir.
  5. Havuç ve soğanlar pişince bulgur ilave edilir.
  6. Bulgur çıtırdayana kadar iyice kavurulur ve üzerine etler ilave edilir.
  7. 1-2 tur çevrildikten sonra su ilave edilerek kaynayana kadar ağzı açık, kaynadıktan sonra kapağı kapalı kısık ateşte pişirilir.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,203Mesajlar
30,128Kullanıcılar
bilme455Son üye
Üst Alt