![etli-bulgur-pilavi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/06/etli-bulgur-pilavi.jpg)
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı bulgur
- 150 gram kuşbaşından küçük doğranmış et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Eti pişirmek için 1 su bardağı su
- 4 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam kırmızı pul biber
- 1 tutam karabiber
- İsteğe bağlı bir tane defne yaprağı
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti doğrayıp üzerine sudur koyu kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra altını kısın suyunu çekene kadar pişirin.
- Bulguru yıkayın pişirdiğimiz etin üzerine ekleyin.
- Sarımsağı ,tuzu, karabiberi ,defne yaprağını birlikte karıştırın.
- Kaynamış suyu ilave edin altını kısın suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Suyu çektikten sonra yağına ayrı bir tavada eritin üzerine döküp karıştırın.
- Altını kapatın ve demlenmeye bırakın afiyet olsun.