elektronikci
FD Üye
Etli Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket çiğköfte seti
- 3-4 adet soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 4-5 tane domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet taze soğan
- 200 gram kıyma
- Iceberg marul
- Domates
- Limon
- Nane
- Lavaş
Etli Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domateslerimiz, soğan ve sarımsaklarımız iyice temizlenir.
- Sonrasında hep birlikte rondodan geçirilmek üzere, rondo kabına konulur.
- Rondodan geçirilir.
- Rondoda karışım, toplam 750 ml olmalıdır. Bu sebeple eğer eksik kalırsa azar azar domates ve soğan ekleyip rondodan geçirerek bu miktarı ayarlayabilirsiniz.
- Taze soğan ve maydanoz, iyice yıkanıp, küçük küçük doğranarak ayrı bir kaba alınır.
- 1 paket çiğ köfte setimizi açarak, yoğurma kabımıza o bulgur karışımını döküyoruz.
- Hemen üzerine, rondodan çekmiş olduğumuz domatesli harcı koyuyoruz. Eğer hamur yoğurma makinanız varsa, size kolaylık sağlayacaktır, yoksa da elinizde, bulgur yumuşayana kadar güzelce yoğurunuz. Yaklaşık yarım saat yoğurmak gerekmektedir.
- Bulgur yumuşadıktan sonra, domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve kıyma katılarak iyice yoğurulur. Kıyma mümkünse çift çekilmiş olursa daha güzel olacaktır. Bu yoğurma işlememimizde yaklaşık 35-40 dk sürmektedir.
- Son olarak doğranmış olan taze soğan ve maydanozu, çiğköfte harcımızın içine katıp, 5 dk kadar karıştırdıktan/yoğurduktan sonra şekil vermeye hazırdır.
- Elinizde şekil verip, servise hazır edebilirsiniz. Afiyet olsun .