Etli Çorba (Yalancı İşkembe) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et
- 6-7 su bardağı et suyu olağan suda eklenebilir
- 2 çorba kaşığı un
- Sıvı yağ
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sirke
- 2-3 diş tuzla ezilmiş sarımsak
Etli Çorba (Yalancı İşkembe) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben kemikleri haşladım ve kenarlarından çıkan etleri kullandım.
- Önce unumuzu sıvı yağda kavuralım.
- 6- 7 bardak et suyundan ayıralım içine etleri didikleyelim.
- Un kavrulunca su ve et karışımını dökelim süratlice karıştıralım un topaklanmasın. Ve devamlı karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayınca başka küçük bi tavada tereyağ, sıvı yağ,kırmızı toz biber, karabiber, pulbiber ve tuzu kızdırıp çorbanın içine dökelim.
- Biraz yoğunlaşıncaya kadar kaynatalım.
- Altını kapatalım.
- Bi kasede sirke ve tuzda dövülmüş sarımsağı karıştıralım tabaklarımızdaki çorbaya 1 kaşık ekledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.Not: ayrıyeten bu çorbayı tavukla işkembeyle ve küçük köftelerle de yapabilirsiniz.
Etli Çorba (Yalancı İşkembe) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı