Etli Ekmek Nasıl Yapılır
Etli Ekmek Yapılışı
Etli Ekmek icin gerekli olan malzemeler
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su
İc harcı icin:
200 grkıyma
1 soğan
2 domates
3 sivri biber
1 tutam maydanoz
1 corba kaşığı salca
sıvıyağ
tuz
karabiber
imagesetliekmektarifi5ad3e7ebc52ec
Yapılışı
Un ve tuzu bir karıştırma kabına alın Ortasını acıp icine mayayı koyun Alabildiği kadar su ile hamuru guzelce yoğurun
Daha sonra ic harcını hazırlamaya başlayın Kıymayı bir kaba alın Soğanları doğrayıcıdan gecirip biber ve domates ile karıştırıp kıymanın uzerine ekleyin Salcasını da ilave ederek karıştırınTuzu da ekleyin
Hamurları ortalama 12 bezeye bolun Uzun lavaş gibi acın Uzerine acık yer kalmayacak şekilde harctan surerek tepsiye alın İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin Bu hamurdan fırın tepsisine gore tam 6 etli ekmek cıkar Pişen etli ekmeklerin uzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis yapın
Afiyet olsun
Etli Ekmek Yapılışı
Etli Ekmek icin gerekli olan malzemeler
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su
İc harcı icin:
200 grkıyma
1 soğan
2 domates
3 sivri biber
1 tutam maydanoz
1 corba kaşığı salca
sıvıyağ
tuz
karabiber
imagesetliekmektarifi5ad3e7ebc52ec
Yapılışı
Un ve tuzu bir karıştırma kabına alın Ortasını acıp icine mayayı koyun Alabildiği kadar su ile hamuru guzelce yoğurun
Daha sonra ic harcını hazırlamaya başlayın Kıymayı bir kaba alın Soğanları doğrayıcıdan gecirip biber ve domates ile karıştırıp kıymanın uzerine ekleyin Salcasını da ilave ederek karıştırınTuzu da ekleyin
Hamurları ortalama 12 bezeye bolun Uzun lavaş gibi acın Uzerine acık yer kalmayacak şekilde harctan surerek tepsiye alın İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin Bu hamurdan fırın tepsisine gore tam 6 etli ekmek cıkar Pişen etli ekmeklerin uzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis yapın
Afiyet olsun