iltasyazilim
FD Üye
Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*4 su bardağı un
*1 paket instant maya (11 gr )
*320 ml ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*200 gram dana kuşbaşı (oldukça ince çekilmiş)
*200 gram kıyma
*1 adet orta boy kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*2 adet orta boy yeşil biber
*14 (çeyrek) demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
Etli Ekmek Tarifi Yapılışı Geniş bir kaba un’u alın ortasını açıp mayayı ılık suyla ezerek koyun Üzerine toz şekeri, tuzu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun Yumuşak bir hamur elde edin Yoğurdunuz hamuru kapatıp 1 saat dinlendirin Etli ekmeklerin üzeri için eti küçük küçük kuşbaşı kesin derin bir kaba alın kıymayı da ilave edin Üzerine soğanları domatesleri biberleri (isteğe göre maydonuzu)küçük doğrayıp ekleyin tuz ve 1 çorba kaşığı rendelenmiş tereyağını ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın Dinlenmiş hamurdan bezeler yapıp uzunlamasına incecik açın Harcı sürüp yağlı kağıt serilmiş fırında 250 derecede kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 paket instant maya (11 gr )
*320 ml ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*200 gram dana kuşbaşı (oldukça ince çekilmiş)
*200 gram kıyma
*1 adet orta boy kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*2 adet orta boy yeşil biber
*14 (çeyrek) demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
Etli Ekmek Tarifi Yapılışı Geniş bir kaba un’u alın ortasını açıp mayayı ılık suyla ezerek koyun Üzerine toz şekeri, tuzu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun Yumuşak bir hamur elde edin Yoğurdunuz hamuru kapatıp 1 saat dinlendirin Etli ekmeklerin üzeri için eti küçük küçük kuşbaşı kesin derin bir kaba alın kıymayı da ilave edin Üzerine soğanları domatesleri biberleri (isteğe göre maydonuzu)küçük doğrayıp ekleyin tuz ve 1 çorba kaşığı rendelenmiş tereyağını ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın Dinlenmiş hamurdan bezeler yapıp uzunlamasına incecik açın Harcı sürüp yağlı kağıt serilmiş fırında 250 derecede kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.