Etli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- Yarım paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz karabiber pulbiber sumak
Etli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz 1 saat kadar mayalanacak yaş ve kuru maya bir kaba alalım ılık süt ve su ile çırpalım erisin.
- Maya tuzu şekeri de ek edip karıştıralım unumuzu ele yapışmayacak kıvamda yumuşak olması gerekiyor yoğuralım hamurumuzu kapatalım sofra bezi ile kabarsın.
- O sırada iç harcımızı hazırlayalım rondaya maydanozu biberleri soğanı salçayı sarımsağı koyup küçük kesimlere bölelim.
- Öbür bir kaba kıyma sıvı yağı domates rendesini baharatları ve rondadaki malzemeyi ekleyip birbirine uygunca yedirelim elimizle yoğuralım dolapta hamur kabarana kadar beklesin.
- Tezgaha hamuru açalım 16 kesime bölelim yuvarlak yapıp elimizle oklava yardımı ile inceltelim hepsini tıpkı biçimde daha sonda iç harcımızı kaşık yardımı ile hepsine birer kaşık olacak biçimde yayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim en yüksek düzey de fırınınızın 250 max yaptım ben alt üst ayarlı 15 dakikada hepsini pişirdim.
- Daha sonra ocakta tavayı kızdırdım altını hafif kızarttım kıtırlık isteyenler için en son limon sıkabilirsiniz isteğe bağlı afiyet olsun biz çok beğendik ailece hepsi bitti ????.