teknolojiuzmani
FD Üye
Etli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- Tuz
- Karabiber
Etli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba tarif Kastamonu’ nun meşhur etli ekmeği çok hoş bir tanım şiddetle tavsiye ederim.
- Önce hamurumuzu yoğurup bir saat kadar mayalanmaya bırakalım sonra iç harcını hazırlayalım.
- Soğanı rendeleyelim.
- Kaba üzerine kıyma karabiber tuz ekliyoruz 2 su bardağı ekleyip uygunca karıştıralım.
- Cıvık kıvam alacak biçimde olacak iç hamur modül kesim bölüyoruz.
- Sonra ince yufka halinde açıp iç koyup kapatalım.
- Sacda pişirelim sıvı yağ ile afiyet olsun